Vragen? Wellicht vindt u hier een antwoord.

Onze werknemers zijn altijd bereid om uw vraag te beantwoorden, echter is het ons opgevallen dat een aantal vragen zich vaak herhaalt. Deze kunt u hier terugvinden.

Vergoeding

Moet ik belasting betalen over de vergoeding die ik krijg?

De onkostenvergoeding die u ontvangt wanneer u deelneemt aan geneesmiddelenonderzoek dient u op te geven bij de belastingdienst als inkomsten uit arbeid.

U betaalt alleen belasting over het bedrag wat boven de belastingvrije grens ligt. Vaak gaat het hier maar om een paar euro.

Krijg ik een vergoeding?

Wanneer u als niet gezonde proefpersoon maar als patiënt meedoet aan een onderzoek is het volgens de wet niet toegestaan dat u betaald wordt voor uw deelname.

Onder deze omschrijving vallen ook personen met risicofactoren voor hart- en vaatziekten, zoals bv hoge bloeddruk, hypertrofie of te hoog cholesterolgehalte. Wel is het gebruikelijk dat u voor uw deelname een onkostenvergoeding (bestaande uit reiskostenvergoeding en andere onkostenvergoeding) ontvangt.

Als gezonde vrijwilliger / proefpersoon bij fase 1 onderzoek is het wel mogelijk dat u een vergoeding krijgt voor uw deelname. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van het type geneesmiddelenonderzoek waaraan u deelneemt en van de hinder die u door het onderzoek ondervindt. Zo wordt de vergoeding bijvoorbeeld hoger, indien u enkele nachten in een onderzoekscentrum moet doorbrengen, of wanneer er vaak bloed van u wordt afgenomen. Bij EB Utrecht wordt over het algemeen geen fase 1 onderzoek uitgevoerd.

Zijn er kosten aan deelname verbonden?

Nee, alle medicatie en overige materialen voor geneesmiddelenonderzoek worden kosteloos aan u verstrekt.

Meedoen met klinisch wetenschappelijk onderzoek in Utrecht?

Met alleen professionals in dienst zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van uiteenlopende onderzoeken.

of

Lees meer